VYCHUTNEJTE SI SVÁTEČNÍ CHVÍLE SE SLADKÝMI DOBROTAMI

Profilovka
05. 12. 2017

6. 12. 2017 - Kouzelné vánoční období klepe na dveře. Jedni se těší na sváteční atmosféru, druzí na odpočinek a ti nejmenší na dárky. Většina však očekává především čas klidu a míru, který prožijí se svými nejbližšími.

A ten je o Vánocích spojen hlavně se společnými chvílemi strávenými u sváteční tabule plné lahodných pokrmů. Překvapte letos své nejbližší i přátele originálním cukrovím a dezertem. Inspirujte se recepty s HARIBO a užijte si sladkou sváteční atmosféru.

Tradiční cukroví jako vanilkové rohlíčky, linecké a mnohé další jsou evergreeny, které nikdy neomrzí. Zkuste ale tyto svátky připravit také kuličky z bílé čokolády doplněné želatinovými medvídky HARIBO. Použít můžete klasické ovocné bonbony i jejich minis podobu. Děti je budou milovat!

 

Kuličky z bílé čokolády s HARIBO medvídky

310 g bílé čokolády

5 lžic másla

3 lžíce smetany

špetka soli

hrst želatinových medvídků (pokrájených na malé kousky)

moučkový cukr na obalení kuliček

03805-Vanocni_cukrovi.jpg

Postup

Na mírném plameni zahřejte bílou čokoládu, máslo, smetanu a špetku soli. Až se všechny ingredience rozpustí, vmíchejte pokrájené medvídky. Směs nechte 2 až 3 hodiny v lednici ztuhnout. Poté z hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru.

 

Vánoce nejsou jen o cukroví. Připravte také lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Servírovat jej můžete po svátečním obědu nebo třeba hostům na Silvestra.

 

Vánoční dort

(průměr formy 20 cm)

5 vajec

150 ml oleje

150 ml vody

220 g krupicového cukru

310 g hladké mouky

10 g kakaa

1 prášek do pečiva

Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.

03805-Vanocni_dezert.jpg

Krém z mascarpone

500 ml smetany na šlehání 33 %

1 balení mascarpone

400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)

cukr dle chuti

Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.

Zdobení

Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!

 

Zdroj: Jitka Pavlová, Account Manager


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...