Václav Frič získal titul Nositel tradic české kuchyně

Profilovka
04. 06. 2024

V rámci soutěže Kuchař roku, hlavní odborné soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR, byla dne 21.5.2024 již podruhé udělena cena projektu Czech Specials a zároveň čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“.

Druhým nositelem ceny, a tohoto čestného titulu, se stal pan Václav Frič majitel a šéfkuchař restaurace Na Pekárně v Čakovičkách. Pan Frič je jedním z našich nejuznávanějších odborníků na českou kuchyni, své znalosti předává i ve vyhledávaných odborných kurzech. Ve své restauraci sází na regionální produkty a na poctivou přípravu tradičních českých specialit.

Čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“ je udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky. O nositeli čestného titulu rozhodují společně zástupci agentury Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.

Popiska foto: Cenu předali: Ing. Lenka Nováková, managerka projektu, za agenturu Czech Tourism a prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Bc. Miroslav Kubec. Autorem uměleckého artefaktu je kuchař-kovář, pan Pavel Bortník.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...