V online nakladatelství Pointa vyšla aktuálně moderní kuchařka pro milovníky ryb a mořských plodů

Profilovka
24. 11. 2023

Novinka s názvem Kuchařka z rybářské chaty autorky Nataši Richterové nabízí recepty na rychlou a snadnou přípravu mořských ryb a plodů moře. Recepty jsou tak jednoduché, že většinu z nich zvládnete uvařit na dvouvařiči.

Kniha potěší kulináře, kteří by rádi zařadili ryby do jídelníčku častěji, ale také rybáře, kteří si v chatkách u moře chtějí uvařit svůj čerstvý úlovek – chutně, rychle, jednoduše. Recepty jsou doplněné fotografiemi a kořeněné krátkými příběhy z rybaření v Norsku. Dozvíte se například, která ryba bručí, co je rybí perla a jak zákeřná je oliheň.

Autorka sepsala recepty, které se jí osvědčily. Recepty, podle kterých vaří v rybářské chatě pro jejich partu na pravidelných výpravách do Norska. Připsala i ty trochu náročnější, podle nichž vaří doma. Inspirovala se chutěmi z celého světa. Recepty okořenila příhodami a zajímavostmi z rybolovu a z cest. Důležitou ingrediencí knihy jsou barevné fotografie, které atmosféru Norska, rybolovu a vaření dokreslují.

Kuchařka

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...