V degustační soutěži české pivo uspěla piva Plzeňského Prazdroje v čele s Gambrinusem

Profilovka
28. 09. 2013

28. 9. 2013 - V prestižní degustační soutěži České pivo 2013 sklidila úspěch také piva Plzeňského Prazdroje. V kategorii 11° ležáků získal nejvyšší ocenění Velkopopovický Kozel spolu s Gambrinus Excelentem.

Během slavnostního večera byl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství uveden Ing. Václav Petras, který stál u založení pivovaru Radegast.

„Kategorie 11° piv si získává stále větší oblibu. Jsme proto rádi, že kromě nejžádanějšího piva Gambrinus Originál 10° oceňují spotřebitelé i odborná veřejnost také právě Gambrinus Excelent 11°,“ vyjádřil se k ocenění Jiří Fusek, sládek pivovaru Gambrinus a připojil pozvání na Den českého piva: „Zveme všechny milovníky našeho piva do některé z  hospod, aby si s námi připili v rámci oslav Dne českého piva. Věříme, že tento den si svůj svátek zaslouží a že tímto vytvoříme zcela novou tradici.“ 


Celkem 61 přihlášených pivních vzorků soutěžících v pěti kategoriích odebrali přímo v pivovarech zástupci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, aby prověřili obsah původního extraktu, tedy stupňovitost, podle níž jsou piva přihlašována do jednotlivých kategorií soutěže. Senzorické vlastnosti piva posléze posoudila nestranná komise z řad pivovarníků, pedagogů, odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...