Vítězové MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů 2011

Profilovka
11. 10. 2011

10. 10. 2011 - Vítězem 2. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů, který se konal 8. října v Praze, se stal Jan Myšák (České Liptavy u Hradce Králové) a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující mimo jiné i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Druhý a třetí nejlepší byli Radek Kotlán (La Strada v Karlových Varech) a Petr Svoboda (Termál v Karlových Varech). Losos zpracovaný při soutěži byl na místě grilován a nabízen návštěvníkům Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů konalo. Soutěži přihlíželo kolem 9000 návštěvníků.

Pan Jan Myšák, na otázku kde se filetování naučil říká: „První zkušenost s filetováním jsem se měl ve škole. Navíc jsem nedávno absolvoval kurz úpravy ryb v MAKRO. Vlastním řeznictví a několik provozoven, filetovat umím..“ A to také potvrzuje fakt, že získal 97 bodů ze 100, což je fantastický výsledek. U 26 účastníků mistrovství se hodnotilo kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E) výtěžnost, čistota pracoviště a čas.

Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnali si na nich lední medvědi.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...