Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně zahájila spolupráci s wellness hotelem Augustiniánský dům

Profilovka
28. 09. 2012

27. 9. 2012 - ZLÍN - Koleje a menza Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) navazuje úzkou spolupráci s hotelem Augustiniánský dům v Luhačovicích. V pondělí 24. 9. 2012 navštívil menzu UTB šéfkuchař Augustiniánského domu Peter Babol‘, který zde zahájil dlouhodobý projekt, jehož cílem je zvýšení kvality jídel v menze.

Svou prezentaci doplnil ukázkou přípravy zvěřinových pokrmů přímo před zraky studentů. Akce probíhala v restauraci Univerzitního centra, kde mohli přítomní studenti ochutnat speciality z rukou známého luhačovického šéfkuchaře.

Ing. Miroslav Procházka, ředitel Kolejí a menzy UTB, se ke spolupráci vyjadřuje: „Augustiniánský dům jsme oslovili krátce po mém příchodu do funkce ředitele s motivem zvýšit kvalitu podávaných jídel a také zintenzivnit vzdělání našeho kuchařského týmu. Pomyslným patronem spolupráce je šéfkuchař Peter Babol‘, který sbíral své zkušenosti ve špičkových hotelech v zahraničí i v ČR, např. v Hotelu Don Giovanni nebo Sheraton. Nyní bude kontinuálně vzdělávat zaměstnance menzy a předávat jim své zkušenosti. Při zachování cen totiž chceme při dlouhodobém rozvoji zvýšit kvalitu jídel v menze.“

Šéfkuchař Peter Babol‘ řekl: „Spolupráce s menzou UTB bude probíhat následovně: Chystáme školení zaměstnanců, budu je učit, jak správně používat suroviny. Jde o celkovou změnu mentality kuchařů i strávníků tak, aby pochopili, že kvalita je investice do zdraví. Proto je zde koncept čtyř jídel za měsíc, které navrhnu, doporučím a budu je garantovat. Budou to jednoduchá dobrá jídla. Nejde o zvyšování ceny, ale kvality pokrmů. Pokud uvidíme zpětný impuls od studentů, bude to výborná motivace pro nás všechny a skvělý výhled do budoucna.“

Roman Taťák, PR&Sales manažer hotelu Augustiniánský Dům, nový projekt doprovází těmito slovy: „Cílem spolupráce UTB a hotelu Augustiniánský Dům je zvýšit kvalitu podávaných pokrmů v univerzitní menze, upozornit na výjimečnost obou partnerů a motivovat jak studenty, tak zaměstnance univerzity k pravidelným návštěvám menzy.“

„Jsem opravdu velice rád za započatou spolupráci a věřím v její rozvoj do budoucna. Těší mě, že se mi podařilo nastartovat jednu z mých vizí,“ Shrnuje na závěr Ing. Procházka. Koleje a menza UTB jsou hlavním iniciátorem projektu. Jednou z nových vizí je propagace zdravého životního stylu a kvalitního stravování studentů a zaměstnanců. Do projektu jsou zainteresovány i studentky Fakulty multimediálních komunikací Anežka Adamíková a Kateřina Černá.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...