Tip pro Valentýna

Profilovka
08. 02. 2011
7. 2. 2011 ZLÍN - Milovníci medovníku se mají na co těšit. Rodinná firma Medoks ze Všeminy na Zlínsku vyrobila pro příznivce Valentýna speciální dorty ve tvaru srdce. Staročeský medovník je ručně vyráběn. Obsahuje jen přírodní ingredience – mouku, vejce, vlašské ořechy. Přirozeným konzervantem je med. Při jeho výrobě se používají místní suroviny – ořechy i tmavý lesní med. Před podáváním je dobré dort nechat asi dvacet minut odstát při pokojové teplotě, aby trochu „povolil“.

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...