7. 12. 2017 - Vánoce, silvestr, novoroční setkání a vůbec celá společenská sezona je nabitá příležitostmi, které svádějí k tomu si přiťuknout a připít. Bujaré oslavy Nového roku a alkohol v rozumné míře k sobě prostě patří.
Silvestr je tu za pár dní a je nejvyšší čas začít shánět ingredience na novoroční koktejly, které si vychutnáte v klidu domova obklopeni těmi nejbližšími přáteli. Pojďte se s vizovickou likérkou RUDOLF JELÍNEK naučit tři výborné drinky, které budou vaše kamarády bavit.
Bohemian Sour
- 4 cl Slivovitz Kosher R. JELÍNEK 5 y. o. (5letá)
- 2 cl citrónové šťávy
- 1 cl cukrového sirupu
- 1 kávová lžíce vanilkového cukru
- 2 cl vaječného bílku
- Dekorace: pomerančová nebo citrónová kůra a sušená švestka
Všechny ingredience dobře protřepeme v šejkru a přelijeme do nízké sklenice. Ozdobíme kůrou z citrusů a sušenou švestkou.

Medový polibek
- 2 cl Bohemia Honey
- 2 cl Pear vodka R. JELÍNEK
- 2 cl sirup pomeranč / jablko
- zázvorová limonáda (tonik)
- Dekorace: skořice celá, jablečno-hruškový špíz ochucený medem a skořicí
V šejkru promícháme Bohemia Honey, hruškovou vodku a sirup. Dolijeme zázvorovým tonikem a přelijeme do nízké sklenice na led. Na závěr do nápoje vložíme celou skořici a jablečno-hruškový špíz.

Moravský kohout
- 2 cl Slivovice R. JELÍNEK
- 0,5 cl Fernet Branca
- 5 cl Antica Formula
- Dekorace: dřevěné piliny, ovocný čaj
Do vychlazené míchací sklenice odměříme všechny ingredience, dobře promícháme a nalijeme do nízké sklenice. Přiklopíme glošem a nakouříme kouřem z dřevěných pilin. Jako ozdoba může posloužit ovocný čaj.

Zdroj: Michaela Vaníčková, www.rjelinek.cz