Recept: Zeleninový krém s červenou řepou v hlavní roli

Profilovka
09. 03. 2023

2 červené řepy

2 mrkve

1 cibule

½ malého celeru

1 petržel

1 brambora

3 stroužky česneku

1 smetana

hrst semínek a lístky máty

lžíce slunečnicového oleje

sůl, pepř

 

Na rozehřátém oleji osmažte nakrájenou cibulku. Jakmile získá barvu, přidejte pokrájený česnek. Společně chvíli opékejte a následně zalijte vodou (může být i vývar). Do ní pak vložte pokrájenou zeleninu na menší kostky – řepu, mrkev, celer, petržel i bramboru. Vše osolte, opepřete a společně vařte zhruba 30 minut, dokud kostky nezměknou. Jakmile je veškerá zelenina měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem a přilijte necelý kelímek smetany. Společně ještě krátce povařte a dochuťte. Krém podávejte se semínky, lístky máty a kapkou smetany.

 

Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz

Polévka Zelenina

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...