Recept: Tvarohové knedlíky a jahodový žahour

Profilovka
24. 06. 2023

SUROVINY: (3 porce)

Tvaroh polotučný (v alobalu) 250 g

Žloutek 2 ks

Hrubá mouka 2–4 polévkové lžíce

Kypřící prášek na špičku nože

Sůl špetka

Jahody 500 g

Cukr 100 g

Smetana 33 % 0,1l

Tvaroh polotučný 250 g

Citron 1 ks

Moučkový cukr 2 lžíce

Slunečnice (semínka) 2 lžíce

 

PRACOVNÍ POSTUP:

Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou (sůl a kypřící prášek promíchejte předem s moukou). Vypracujte rychle hladké těsto a na pomoučněném vále vypracujte váleček. Nožem nebo kartou nakrájejte na 20g kousky, ze kterých připravte stejnoměrné kulaté knedlíky a vařte v lehce osolené vodě 6 minut.

Jahodový žahour připravíte z jahod, cukru, smetany a tvarohu. Na talíři ke knedlíkům naservírujte ještě vyšlehaný tvaroh s citrónovou kůrou a moučkovým cukrem, praženou slunečnicí a vše posypte moučkovým cukrem.

 

Recept: Vinohradský Parlament

Foto: Hynek Hampl

Jahody

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...