Recept: Středomořský salát s grilovaným kuřetem

Profilovka
11. 03. 2023

Ingredience:

       4 kuřecí prsa bez kostí a kůže

       Sůl a pepř podle chuti

       1 balení rukoly

       225 g cherry rajčátek

       225 g červené cibule

       225 g oliv Kalamata

       225 g feta sýru

       Středomořský dressing Spak

 

Postup:

 Osolte a opepřete kuřecí prsa. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a kuře grilujte 5 až 6 minut z každé strany, dokud není zcela propečené. Nechte 5 minut vychladnout a nakrájejte na kousky.

 Ve velké míse smíchejte vypranou rukolu, cherry rajčata, červenou cibuli, olivy Kalamata a feta sýr. Přidejte nakrájené kuřecí maso a na závěr zakápněte Středomořským dressingem Spak podle chuti. Vše pečlivě promíchejte a salát ihned podávejte.

 

Zdroj: Surikata PR

Salát Dressing

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...