Recept: Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát

Profilovka
12. 03. 2023

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 2 h

Náročnost:

Ingredience:

800 g vepřové panenky

200 g strouhanky

2 vejce

100 g hladké mouky

150 g vepřového sádla

sůl, pepř

Bramborový salát:

500 g brambor

500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

70 g sterilovaného hrášku
20 g cibule

30 g nakládaných okurek

30 g hořčice

30 g majonézy

2 vejce

sůl, pepř

Postup:

1. Vepřovou panenku očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, vejcích
a strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle do zlatova.

2. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo.

3. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

4. Cibuli a sterilované okurky nakrájíme najemno.

5. Přidáme hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.

Tip: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).

 

Zdroj: web Akademie kvality

 

Řízek Bramborový salát Recept

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...