Recept: Palačinky podle šéfkuchaře Ondry Slaniny

Profilovka
22. 02. 2023

Suroviny

• 250 ml mléka

• 2 vejce

• 160−200 g polohrubé mouky

• špetka soli a cukru

• 30 ml oleje

Náplň

• 250 g tučného tvarohu

• 2 vanilkové cukry

• 50 g krupicového cukru

• 30 g rozinek

• 100 g jahodové marmelády

• 200 g jahod

 

Z mléka, vajec, mouky, soli, cukru a oleje připravíme hladké těsto. Rozpálíme palačinkovou pánev a postupně upečeme palačinky. Hotové potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem a rozinkami. Složíme či srolujeme a doplníme jahodami.

 

Zdroj: EV public relations, spol. s r. o

Dezerty Palačinky

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...