Recept: Grilované kuřecí placičky se zeleninou

Profilovka
04. 03. 2023

Příprava: 30 minut

Počet porcí: 4

 

Ingredience:

500 g kuřecího steaku bez kůže mletého 

1 cibuli

3 stroužky česneku

Petrželka

Sůl

Pepř

Červená paprika (sladká)

 

Zelenina na grilování:

1 cuketa

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 červená cibule

Žampiony

Cherry rajčata

 

Na dip:

Zakysaná smetana

Sůl

Dijonská hořčice

Bylinky dle chuti (Bazalka, Oregano)

 

Postup:

1/ Připravte si kontaktní gril či grilovací pánev.

2/ Nakrájejte si cibuli, prolisujte stroužky česneku a nasekejte si petrželku.

3/ Poté smíchejte všechny nakrájené ingredience s mletým masem.

4/ Vytvořte ze směsi menší placky a dejte je na chvíli uležet stranou.

5/ Připravte si zeleninu. Očistěte a pokrájejte ji na vetší kousky.

6/ Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete, zakapejte olivovým olejem, osolte a vložte do trouby.

7/ Než se zelenina opeče a změkne, připravte dip. Smíchejte všechny ingredience a uložte připravený dip do lednice.

8/ Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečte připravené placičky z každé strany přibližně 3 minuty.

9/ Servírujte s grilovanou zeleninou a dipem.

 

Zdroj: Drůbežářské závody Klatovy

Kuřecí maso Zelenina

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...