prospěšná probiotika, novinka na trhu

Profilovka
29. 12. 2011

29. 12. 2011 - Mléčné výrobky jsou u českých spotřebitelů velmi oblíbené a tvoří v jídelníčku nezastupitelnou roli jako přirozený zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin. Mlékárna Valašské Meziříčí nyní přináší na trh novinku - Acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina.

Konzumací acidofilního mléka si nejen pochutnáte, ale také dodáte tělu potřebné „přátelské“ bakterie. Acidofilní mléko je k dostání v praktickém balení s novým uzávěrem, který každý ocení nejen na cestách. Ze zdrojů Výzkumného ústavu potravinářského v Praze, oddělení výživových látek, vyplývá, že probiotické kultury obsažené v kysaných výrobcích napomáhají vyrovnání střevní mikroflóry, posilují celkovou imunitu a zvyšují odolnost vůči působení karcinogenních látek.*

„Abychom oficiálně potvrdili naše tvrzení týkající se lahodné chuti a obsahu zdraví prospěšných látek v našich produktech, rozhodli jsme se pro spojení s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a nechali si udělat nezávislý test našich vybraných výrobků,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Mezi testovanými výrobky bylo také Acidofilní mléko plnotučné. Posuzovány byly senzorické faktory, a to vzhled, barva, chuť, konzistence, vůně a celkový dojem. Hodnocení proběhlo v místnosti speciálně vybavené pro senzorické hodnocení potravin a panel hodnotitelů byl tvořen 11 školenými osobami,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Výrobky s probiotiky jsou na obalech označeny zkratkou ABT, která značí použité probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidofacteria a Streptococcus thermophilus. Tyto bakterie se postarají o rovnováhu ve střevech, posílení celkové imunity organismu a správné zažívání. Dle případových studií porovnávajících mléčné výrobky jako zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin vyšlo acidofilní mléko jako nejlépe hodnocené, a to díky obsaženému tuku, který je nositelem kladných senzorických vlastností.

*Zdroj: Výzkumný ústav potravinářský Praha, oddělení výživových látek


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...