Pro vánoční rybu na rybí trhy do Fryštáku

Profilovka
08. 12. 2011

8. 12. 2011 - FRYŠTÁK – Ve znamení ryb se ponese poslední letošní farmářský trh ve Fryštáku na Zlínsku. Uskuteční se v sobotu 10. prosince opět v centru města se začátkem v 8 hodin.

Od farmářských trhů v okolí se ty ve Fryštáku liší tím, že mají vždy tématické zaměření. Po jehněčím, hovězím a drůbežím přichází na řadu rybí, což návštěvníci jistě vzhledem k blížícím se vánocům ocení. Ke koupi budou ryby živé, ale i různě upravené. „Budeme mít uzené kapry a tolstolobiky, grilované pstruhy, kapry a zřejmě i sumce, k ochutnání bude rybí polévka. Chystáme také speciality - dravce štiky a candáty,“ upozornil Tomáš Černý, organizátor farmářských trhů ve Fryštáku.
Farmářské trhy ve Fryštáku jsou pravidelně také o bohatém doprovodném programu a ten nadcházející nebude výjimkou. Chybět nebude vystoupení kapel nebo veřejný košt slivovice. „Spousta lidí už má vypáleno, takže vzorků bude určitě hodně,“ nepochybuje Tomáš Černý.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...