Pojeďte na výlety s Regionální potravinou

Profilovka
20. 06. 2018

21. 6. 2018 - Výrobky oceněné Regionální potravinou můžete ochutnat a také zakoupit jako originální suvenýr. Máme pro vás 3 tipy na chutné výlety.

Celá naše země nabízí mnoho příležitostí protáhnout si tělo a podívat se na zajímavá místa. Hrady, zámky a přírodní krásy zkombinujte s ochutnávkou něčeho dobrého, ideálně jedinečného pro daný region.

 

 

Do západních Čech na pravou mysliveckou slaninu

V chráněné krajinné oblasti Slavkovský les najdete ráj pro turisty. Naučné stezky křižují mokřadní louky a v dáli ční vrcholy Jeseníků. Blízko se nachází proslulá lázeňská města. Na samé hranici CHKO najdete zříceninu hradu Andělská Hora a kousek od ní se rozkládá rodinná firma Josefa Pelanta. Právě tam vyrábějí nebesky dobrou mysliveckou slaninu, která byla oceněna Regionální potravinou v roce 2015. Slanina se nechá naložená ve slaném láku a poté ji provoní směs koření a dým z udírny. Pravý kulinářský zážitek!

 

04271-myslivecka_slanina.jpg

 

 

 

Cestou do Brna ochutnejte lahodného pstruha

Macocha a Punkevní jeskyně právem patří k nejvýznamnějším turistickým cílům v zemi. Propastí protéká ponorná říčka Punkva a nedaleko místa, kde se prodere na denní světlo, se nachází Rybářství Skalní mlýn. Zde chovají pstruha duhového. Jeho maso je velmi jemné, a to díky chovu ve studené vodě, která celoročně nepřekročí 13 °C. Právě tento fakt ocenila v roce 2015 hodnotitelská komise, která pstruhovi duhovému udělila značku kvality Regionální potravina.

 

04271-duhovy_pstruh.jpg

 

 

 

Fanoušky piva vezměte do Frýdlantu

Češi se rádi chlubí nejlepším pivem. Samotné město Plzeň dalo jméno celému odvětví piva, které se vyrábí spodním kvašením. Ale pivní skvosty můžete ochutnat i mimo západní Čechy. Zkuste navštívit město Frýdlant, kde se pivovarnictví věnují od roku 1381. V 16. století zde byl postaven vrchnostenský pivovar a pivovar zde najdete i dnes. Můžete v něm ochutnat například klasický tmavý ležák Albrecht 12 Kateřina, tmavé až černé barvy, který byl oceněn značkou Regionální potravina v roce 2017. Po ochutnávce se určitě zajděte podívat na zdejší zámek s hradem či se vypravte na výlet do Jizerských hor.

 

04271-lezak_albrecht.jpg

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Štěpánka Mrázková


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...