Plzeňský Prazdroj má nového technického ředitele

Profilovka
13. 12. 2012

13. 12. 2012 - Na pozici technického ředitele společnosti Plzeňský Prazdroj nastoupil Diarmaid De Búrca (43). Diarmaid pochází z Irska. V mateřské společnosti SABMiller začal pracovat již před dvanácti lety v Jižní Africe, kde působil v oddělení technických inovací a podpůrných služeb pro výrobu. Od roku 2005 zastával pozici ředitele pivovarů Newlands a iBhayi.

Před příchodem do SABMiller působil Diarmaid jako projektový manažer v týmu potravinářského inženýrství u společnosti PM Group v Irsku a ve Velké Británii. Svoji kariéru zahájil u společnosti Bowen Water Technology v Irsku a poté čtyři roky přednášel na University College Dublin.
 
Diarmaid De Búrca se narodil v Dublinu a vzdělání získal v gaelštině*. Je autorizovaným inženýrem s titulem M.Eng z University College Dublin v Irsku a také držitelem titulu MBA, který získal na francouzském institutu INSEAD. Mezi jeho koníčky patří běh, setkávání se s přáteli a cestování. Hovoří francouzsky, anglicky a gaelsky, do určité míry rozumí afrikánsky díky svému pobytu v JAR. Během svého působení v České republice by se spolu se svojí ženou Gill rádi naučili také trochu česky.
 
Na pozici technického ředitele nahradil Juliana Pattona, který v této roli působil od května 2009.
 
* Irský národní jazyk s keltskými kořeny

Text a foto: tisková zpráva Plzeňský Prazdroj


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...