OBJEVTE KOUZLO STŘEDOMOŘSKÉHO POBŘEŽÍ

Profilovka
18. 05. 2011
Uherské Hradiště se může od začátku letošního roku pochlubit dalším skvostem. Přímo v historickém centru královského města vznikla netradiční kavárna a exkluzivní restaurace, které jsou inspirovány nejen architekturou, ale především gastronomií středomořského pobřeží. Nejen místní obyvatelé, ale také turisté si tak mohou vychutnat okouzlující atmosféru pasáže Menton a restaurantu Le Nautic, kdy již vlastní název dává punc italské originality a jihofrancouzské autenticity. Rozsáhlá investice holdingu SYNOT proměnila budovu v uherskohradišťské Prostřední ulici v jedinečné gurmánské zákoutí. Text: PR, Foto: archiv firmy Nově zastřešená pasáž přenese všechny návštěvníky do městečka Menton. Markýzy, okna s typickými okenicemi, živé olivovníky i nabídka typických jídel a nápojů dala vzniknout skutečné středomořské oáze. Vynikající italská káva, originální sladké moučníky, ale také lahodné saláty, sýry, ryby a třeba i právě připravené sushi pak umocňuje celkový prožitek. V prvním patře navázala na pasáž Menton středomořská restaurace Le Nautic, která si díky nabídce zážitkové gastronomie inspirované francouzskou a italskou kuchyni klade nemalé ambice. Nechce být však restaurací jen pro vyvolené. Z jídelního lístku si zajisté vybere každý host, který si chce pochutnat na vynikající, ale také cenově dostupné kuchyni. Čerstvé bretaňské ústřice se šalotkovým vinegretem, minestrone se strouhaným parmazánem, salát z rucoly a cherry rajčátek s gratinovaným ovčím sýrem a opečenou slaninou, steak z norského lososa na lůžku z mladého listového špenátku, mořský vlk pečený ve vinné soli s bylinkami filetovaný přímo před hostem, špalíčky z vepřové panenky balené v italské pancettě s dijonskou omáčkou, telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou zeleninou se žampiony, mušle ve vinné páře s šalotkou, grilované chobotnice, kalamáry a krevety, ale i pravé italské risotto a spaghetti. To je jen krátký výčet z nabízených jídel. Všechny pokrmy jsou připravovány z čerstvých surovin. Ryby a mořské plody se dováží čerstvé dvakrát týdně přímo od moře. Zkušení kuchaři s mnohaletou zahraniční praxí pak doplňují stálý jídelní lístek o speciální denní nabídky. Vychutnat si tak můžete například lahodného humra z akvária umístěného přímo v restauraci. Kompaktní celek nové pasáže pak doplňuje několik salónků, sport bar v přízemí a pokerový klub v podkroví objektu. PASÁŽ MENTON & RESTAURANT LE NAUTIC PROSTŘEDNÍ UL. 40, UHERSKÉ HRADIŠTĚ TEL.: 737 277 054 E-MAIL: PASAZMENTON@SYNOT.CZ WWW.PASAZMENTON.CZ, WWW.LENAUTIC.CZ

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...