NOVÉ - Delicious blog s Lucií 8: Camembert s rybízovým čatní

Profilovka
02. 08. 2013

2. 8. 2013 - Komu rostou na zahradě keře rybízu, asi řeší problém, co s ním. Část se dá klasicky do drobenkového koláče, část zamrazí, část sní… Ti odvážnější jej zakomponují do smoothie, ovocného salátu, zmrzliny… Ale tím možnosti nekončí.

 

Udělejte si z červeného rybízu čatní. Báječně se hodí k všemožným sýrům. Vytáhněte jej ke grilovaným hermelínům a uvidíte, jak hosty okouzlíte. Udělejte místo tradičního sladkého dezertu sýrový talíř právě s čatní…

 

 

 

 

 

Camembert s rybízovým čatní (2 porce)

Inspirace: http://sandwicherie.pl

  • 250 g červeného rybízu
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 3 lžíce balsamica
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky chilli

 

  • 1 camembert
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • Čerstvá petrželka

Červený rybíz oberte a zasypte třtinovým cukrem, skořicí, chilli a zalijte balsamicem. Vařte zhruba půl hodiny do zhoustnutí, nechte chvíli vychladnout a přendejte do sklenice, ve které budete čatní skladovat.

Camembert poklaďte na tenké plátky nakrájeným česnekem, pokapte olivovým olejem a posypte petrželkou. Dejte péct zhruba na 15 minut do trouby, případně můžete dát na gril. Podávejte spolu s rybízovým čatní. Můžete doplnit oblíbeným pečivem a třeba rukolou.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...