Nefiltrovaný ležák od Kozla

Profilovka
22. 05. 2013

22. 5. 2013 - VELKÉ POPOVICE - Dvacátý první ročník pivní slavnosti Den Kozla, která se koná 8. června, přinese kromě dobré zábavy i pivní specialitu – Nefiltrovaný ležák.

Nefiltrovaný ležák bude k dostání nejen na Dni Kozla, ale následně také po dobu jednoho měsíce ve všech Kozlovnách a vybraných restauracích.

Tradiční slavnost pivovaru Den Kozla ve Velkých Popovicích letos překvapí návštěvníky několika lákadly. Jedním z nich bude pivní specialita Nefiltrovaný ležák. Stejně jako v minulých létech připravili popovičtí sládci jedinečnou pivní delikatesu. Tento rok zvítězil nefiltrovaný ležák, který se vyznačuje plnou chutí a jemnou hořkostí. K dostání bude mimo slavnosti také ve všech Kozlovnách a ve vybraných 200 provozovnách po celé České republice po dobu jednoho měsíce jako odměna pro všechny příznivce Kozla.

„Nefiltrovaný ležák od Kozla je charakteristický vyšší přítomností pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek, které dodávají pivu plnější chuť.“ říká obchodní sládek Velkopopovického Kozla Vojtěch Homolka. Pivo se stáčí v pivovaru přímo z ležáckých tanků bez dalších úprav, proto vyžaduje mimořádnou péči mistra výčepního. Slavnostní naražení Nefiltrovaného ležáku proběhne na Dni Kozla 8. června v 11 hodin.

Pro ty, kteří se do Popovic nedostanou, bude nefiltrovaný ležák od Kozla připraven ve všech Kozlovnách a ve vybraných restauracích do vyprodání zásob.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...