Naložte to, zavařte to: Nakládaná zelenina

Profilovka
02. 08. 2024

Suroviny: 1 balení Lako Labeta, Hořčičné semínko Labeta, 120 g cukru, 500 ml octa a 1,75l vody + zelenina, kterou budete chtít zavařovat.

Postup: Lák si připravíme jako první. Suroviny pro výrobu láku stačí svařit anechat odležet. Do směsi můžete přidat dle své vlastní chuti i např.koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru. Narovnejte si zeleninudo vyvařených skleniček. Může to být například směs okurčiček, beraních rohů, cibulek a chilli papriček. Menší kousky pokrájíme, prov  ýraznější chuť můžeme přidat kuličky pepře a nového koření, nebo třeba kolečka mrkve. Víčka a hrdla vydesinfikujeme, zalijeme lákem a sterilujeme 20-30 min podle velikosti sklenic buď v zavařovacím hrnci, nebo ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.

 

Foto: Pixabay

Zavařování

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...