Mlékárenský výrobek roku 2012

Profilovka
08. 06. 2012

8. 6. 2012 - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Mlékárna Valašské Meziříčí získala další ocenění. Tentokrát to bylo u příležitosti Mezinárodního dne mléka, který letos připadl na úterý 22. května. Oceněno bylo acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina.

Výrobek získal titul Mlékárenský výrobek roku 2012. V kongresovém Studijním a informačním centru České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole cenu předal Ing. Jiří Kopáček, CSc. z Českomoravského svazu mlékárenského.

„Mlékárna Valašské Meziříčí si velmi zakládá na vysoké kvalitě svých produktů, která je pravidelně potvrzována úspěchy v různých soutěžích. Naše výrobky, ať už se jedná o jogurty, nápoje či kysané výrobky, obsahují probiotické kultury a jejich jedinečnost dokazují i nezávislé testy Výzkumného ústavu potravinářského Praha,“ říká Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel Mlékárny Valašské Meziříčí.

Acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina nejen výborně chutná, ale zároveň, stejně jako jiné výroky Mlékárny Valašské Meziříčí, obsahuje probiotické bakterie. Díky nim jeho pravidelná konzumace pozitivně ovlivňuje střevní rovnováhu, čímž se zvyšují imunitní schopnosti organismu, který pak lépe odolává běžným infekcím a má lepší možnosti obrany proti působení potenciálně karcinogenních látek*.


*Zdroj: Výzkumný ústav potravinářský Praha, oddělení výživových látek


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...