LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT PODLE RECEPTU Z MLÉKÁRNY VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ NALADÍ TU SPRÁVNOU VÁNOČNÍ ATMOSFÉRU

Profilovka
22. 11. 2013

21. 11. 2013 - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Tak jako děti napjatě čekají na Ježíška, dospělí v mnoha rodinách stejně netrpělivě čekají na to, jak se povedl oblíbený bramborový salát. Pokrm, který se stal českou vánoční tradicí, představuje v každé domácnosti originál a existuje v nespočetných variantách, protože konečný výsledek závisí na použitých surovinách a „tajných“ přísadách. Vlastní recept na lehoučký a neodolatelný bramborový salát, který již nebude chybět na vaší štědrovečerní tabuli, připravila pro vyznavače zdravějšího a lehčího stolování Mlékárna Valašské Meziříčí. Zkuste tentokrát vykouzlit tuto báječnou štědrovečerní pochoutku s pomocí Bílého jogurtu z Valašska, díky němuž bude váš letošní bramborový salát lehkou delikatesou jemné a lahodné chuti, na které si pochutná celá rodina.

„Pro ty, kteří si nemohou dopřát tradiční vánoční pokrmy ze zdravotních důvodů nebo dávají přednost zdravějším a lehčím jídlům, jsme připravili recept na odlehčený bramborový salát s Bílým jogurtem z Valašska,“ říká Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílý jogurt z Valašska je jedním z našich nejlepších výrobků, který získal řadu ocenění a nese také značku kvality KLASA,“ dodává Radka Benešová.

Bílý jogurt z Valašska se vyznačuje jemnou a lahodnou chutí. Středně tučný jogurt s obsahem tuku 3 % obsahuje živé jogurtové kultury a je držitelem značky kvality Klasa, kterou získávají kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky českého původu. Zároveň si vysloužil ocenění „Nejlepší bílý

jogurt 2010“ a Bílý jogurt z Valašska 500g se stal Regionální potravinou Zlínského kraje roku 2011. Tento výrobek lze využít v teplé i studené kuchyni, jako součást salátů, dortů, pomazánek a dalších kulinářských specialit.

Bramborový salát s Bílým jogurtem z Valašska

  • 1 kg brambor
  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • 2 větší mrkve
  • 1 – 2 petržele dle chuti
  • 5 sterilovaných okurek
  • sterilovaný hrášek
  • 2 cibule
  • 2 – 3 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř dle chuti
  • Bílý jogurt z Valašska 500g

Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou, uvařte do měkka a nechte vystydnout. Po vychladnutí brambory oloupejte a protlačte přes mřížku na bramborový salát. Vejce uvařte natvrdo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na stejně velké kousky a rovněž uvařte. Potom vejce zchlaďte a zeleninu nechte okapat. Do mísy postupně přidávejte nakrájenou cibuli (tu po nakrájení můžete přelít vroucí vodou, aby nebyla tak výrazné chuti) a ostatní zeleninu. Zamíchejte a přidejte vajíčka. Ochuťte pepřem, hořčicí a trochu soli dle chuti. Nakonec přidávejte postupně bílý jogurt, který spojí všechny chutě.


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...