Ke Švejkovi znovu na plzeň

Profilovka
21. 09. 2013

21. 9. 2013 - JIHLAVA - Švejk restaurant byl slavnostně "znovuotevřen" v Jihlavě. Restaurace v historickém centru je prodchnuta jedinečnou atmosférou starého mocnářství spojenou s postavami z románu Jaroslava Haška. Švejk restaurant v Jihlavě prošel po deseti letech významnými změnami.

Změna, která přišla s novým provozovatelem, přináší výrazné rozšíření a zkvalitnění služeb. Hosté si nyní mohou vybrat z pěti značek piv, mezi kterými nechybí plzeňský ležák Pilsner Urquell, Velkopopovický Kozel Černý, Radegast Originál, Velkopopovický Kozel Medium 11 a čepované nealkoholické pivo Birell.

Výrazných změn a zkvalitnění doznal i jídelní lístek. Zcela nový tým pod vedením šéfkuchaře připravil atraktivní nabídku pokrmů, která přestavuje to nejlepší z tradiční české kuchyně. Nechybí polední menu a jídla denní nabídky. Vrcholem stálého jídelního lístku je svíčková paní Müllerové či guláš feldkuráta Katze. Velké oblibě se těší pečená kolena a marinovaná žebra. K přípravě pokrmů se hojně využívají čerstvé regionální suroviny, zelenina se kupuje denně čerstvá. Maso dodává místní řezník.

01015-Svejk_jihlava_1.jpg

Společně s dobrým jídlem a pitím se na spokojenosti hostů podílí i celková atmosféra restaurace. Dřevěná podlaha, masivní dřevěný nábytek a obložení stěn, charakteristický výčep, dřevěný, ručně malovaný vývěsní štít a všudypřítomná tvář dobrého vojáka Švejka od Josefa Lady – to vše společně vytváří zcela originální a jedinečné prostředí. Ladovy ilustrace k Haškově knize zdobí i okenní vitráže. V hospodě nechybí obraz císaře pána, naleštěné pípy a další dobové artefakty.

01015-Svejk_Jihlava_2.jpg

„Račte dál, budeme vás co nejpečlivěji opatrovat,“ hlásá nápis nad výčepem. K tomu souhlasně dodává starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka: „Bohaté zkušenosti dnešních provozovatelů jihlavského Švejk restaurantu jsou zárukou, že hosté tu budou spokojeni. Věříme, že plzeňský ležák Pilsner Urquell a další piva, která jsou zde na čepu, společně s jedinečnou atmosférou restaurace vytvoří v Jihlavě místo plné pohody a opravdové kvality.“


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...