Karneval chutí zažijete na výstavišti v Ostravě

Profilovka
30. 04. 2013

30. 4. 2013 - OSTRAVA - Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Jehněčí kýta s bylinkovou krustou na fazolovém ragú a pečenou červenou řepou, roláda z telecího hrudí s jarní nádivkou a bylinkovými noky opečenými na přepuštěném másle nebo třeba třešňový závin v listovém těstě s praženými mandlemi a vanilkovým krémem. To je jen malý výběr z degustačních menu, které budou připravovat mistři kuchaři přímo na výstavě KARNEVAL CHUTÍ.

00712-ilustracne_foto_Karneval_chuti_(1).jpg

Jedná se o první ročník gastronomické výstavy zaměřené na širokou veřejnost. Připraven bude bohatý doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii a p. Mirek Horák, odborník na gastronomii. Nebudou chybět prezentace baristů, barmanů i degustace vín.

00712-ilustracne_foto_Karneval_chuti_(2).jpg

V pátek a v sobotu na jednom z pódií vystoupí známý kuchař, držitel několika prestižních ocenění v gastronomických soutěžích, např. bronzové medaile na světové kuchařské olympiádě IKA Erfurt 2008 a bronzové medaile z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011, Vojtěch Artz, který bude vařit jídla z čerstvých ryb a mořských plodů.

Akce bude rozdělená do 3 sekcí. Jednak nahlédnete do kuchyně vyhlášených restaurací - členů Asociace hotelů a restaurací ČR. Špičkoví kuchaři zde budou připravovat degustační menu. „Jídla budou připravovat nejlepší kuchaři, kteří u nás vaří. To je zárukou kvality a vysoké úrovně. Ochutnáte klasickou českou kuchyni v moderním pojetí. Dozvíte se, jak pracují mistři kuchaři a také spoustu užitečných rad a tipů do Vaší kuchyně,“ řekla manažerka výstavy Ing. Drahomíra Vicherková.

Na své si přijdou chuťové buňky návštěvníků také v další sekci, kde budou připravovat své speciality různé restaurace z Moravskoslezského kraje. Součástí všech menu bude vždy buď česká specialita, nebo specialita Moravskoslezského kraje. Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje.

00712-ilustracne_foto_Karneval_chuti_(3).jpg

V neposlední řadě studenti hotelových škol připraví slavnostní prostírání na různé příležitosti. Návštěvníci se budou moci zapojit do hlasování o nejhezčí úpravu prostřených tabulí.


Zajímavostí bude i výstava historických jídelních lístků z 20. století. Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Moravskoslezský kraj, Jak šmakuje Moravskoslezsko a město Ostrava.


Otevírací doba:

pátek - sobota     10:00 - 18:00 hod.

neděle                 10:00 - 16:00 hod.

Vstupné: Dospělí        50,- Kč


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...