Karlovská padesátka i rybí speciality

Profilovka
25. 01. 2012

25. 1. 2012 - VELKÉ KARLOVICE – Velké Karlovice na Vsetínsku ovládnou o nadcházejícím víkendu běžkaři. V sobotu se tu uskuteční 10. ročník závodu Karlovská padesátka, který přitahuje značnou pozornost díky svému zařazení do seriálu závodů Ski tour.

Očekává se návštěva stovek závodníků i přihlížejících diváků.

Závod Karlovská padesátka startuje v 10 hodin u dostihové dráhy ve Velkých Karlovicích. Je vypsán na trasy v délce 25 a 50 kilometrů. Trasa je vedena směrem k údolí Léskové a míjí mj. lyžařské areály U Bambuchů, Machůzky a Razula. www.karlovska50.cz

Na návštěvu diváků - gurmánů je připraven i hotel Galik, kolem nějž vede trasa závodu. Od pátku 27. do neděle 29. ledna nabízí menu s rybími specialitami. Hosté si mohou pochutnat na rybí polévce Halásle i pstruhovi, kaprovi a candátovi v různých úpravách.

Polévka:
Halásle (rybí polévka s paprikou, kořenovou zeleninou a rybím masem)


Hlavní Jídla:
Pstruh na modro s křupavou zeleninou Juliene
Plněný pstruh s koprovou omáčkou a divokou rýží
Smažený kapr obalený v cornflakes a cibulovo-bramborový saláte s olivami
Candát na pórkovém ragú se zámeckými brambory na másle


Dezert:
Citronový sorbet s mátou


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...