Gurmánský měsíc. Čtyři vzpomínky na Valašsko

Profilovka
14. 02. 2013

14. 2. 2013 - VELKÉ KARLOVICE - Zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna chystá na březen další degustační menu.

Tentokrát jsou tématem tradiční valašské speciality v moderním pojetí šéfkuchaře Pavla Václavíka, snoubené s víny mikulovského vinařství Volařík.

Menu „Čtyři vzpomínky na Valašsko“ bude slavnostně uvedeno při degustačním večeru v pátek 1. března, kdy jej návštěvníci ochutnají v širší variantě doplněné ještě o dva chody. Čtyřchodové menu pak bude v nabídce po celý březen 2013.


Degustační menu „Čtyři vzpomínky na Valašsko“:
-    Kyselice s pravými hříbky a knedlíčky z uzeného masa
-    Vepřový bok pomalu pečený se zemákovými plátky a jemnou křenovou omáčkou
-    Zaječí roláda nadívaná rozinkami s gratinovanou cuketou s brynzou a pohankovým tartarem
-    Metyja s povidly sypaná mákem, podávaná s kysanou smetanou
+ vína z Vinařství Volařík Mikulov

00639-metyja.jpg


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...