Grilování s dětmi: recept pro ty nejmenší

Profilovka
01. 08. 2023

Gril nemusí být jen dospěláckou záležitostí. Musíme mít ale na paměti, že děti prorostlými steaky většinou příliš neoslníme. Vybírejte proto méně tučné a oku líbivější pochoutky.

Jídlo venku milují děti stejně jako dospělí. Fascinuje je totiž proces grilování a příprava dobrot na ohni jim připadá tajuplná. A proto málokteré dítko lákadlu grilované večeře odolá. Navíc můžete děti zapojit do příprav. Těm větším můžete svěřit krájení zeleniny a napichování špízů a těm menším zase přípravu marinád. Uvidíte, že si užijete spoustu legrace.

BAREVNÉ KUŘECÍ ŠPÍZY

Na špízy:
• 250 g kuřecího masa
• 1 ks červené cibule
• 1 ks cukety
• 1 ks žluté papriky
• 1 ks rajčete
• extra panenský
olivový olej
• sůl a pepř

Na marinádu:
• 1 ks citronu
• lžička sójové omáčky
• lžíce medu
• extra panenský olivový olej

Do misky přidejte všechny ingredience na marinádu, dobře pomíchejte a zakápněte citronovou šťávou. Poté si připravte maso. Nakrájejte ho na kousky a naložte do marinády alespoň na jednu hodinu a dejte odpočinout do lednice. Mezitím si připravte zeleninu, kterou očistěte a nakrájejte na plátky tak, aby držela na špízu. Jakmile je maso odpočaté, napichujte ho společně se zeleninou na špíz, zakápněte olivovým olejem, zabalte do alobalu a grilujte 15 minut.

Zdroj: Kateřina Chalupová, PEPR Consulting

Recept Grilování

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...