Do začátku MAKRO CZECH GASTRO FEST zbývají už jen dva měsíce

Profilovka
07. 02. 2025

Největší gastronomická událost třetí ročník MAKRO CZECH GASTRO FEST 2025 se letos uskuteční pod heslem „Máme gastro v krvi. A to fest!“. Přesně za dva měsíce, v pátek a v sobou 4. a 5. dubna 2025 se v O2 universum v Praze sejdou ti nejlepší šéfkuchaři, baristé, barmani, cukráři a přední odborníci z oboru gastro, aby nabídli návštěvníkům kuchařské show, ochutnávky jídel zdarma, odborné diskuze i interaktivní prezentace. Po celé dva dny budou na festivalu i jeho hlavní dva ambasadoři: Zdeněk Pohlreich za odbornou veřejnost, a Karel Kovy Kovář, který se díky společném programu s makro ČR Cook like a Pro stal nadšeným amatérským kuchařem. Kvalitu programu zaštítí Makro akademie a odborné asociace jako Česká barmanská asociace, Česká Food Truck Asociace, Specialty Coffee Association a Státní zdravotní ústav.

Řekněme to natvrdo: větší gastronomickou událost letos nenavštívíte.

Festival nabídne bohatý program, který zahrnuje show renomovaných Michelinských a Bocuse d'Or šéfkuchařů. Na hlavním pódiu vystoupí kuchařské hvězdy jako Sebastian Gibrand, stříbrný medailista z prestižní kulinářské soutěže Bocuse d’Or, Jimmy Ericsson (švédský kuchař roku, honorary Bocuse d´Or winner), Daren Lewis, držitel dvou michelinských hvězd, michelinský šéfkuchař Peter Duranský se svým týmem, který se zúčastnil světového finále prestižní soutěže Bocuse d´Or. Ochutnejte, inspirujete se, naslouchejte a dívejte se mistrům přímo pod ruce.

Máme gastro v krvi.

V rámci festivalu spustilo makro ČR kreativní kampaň s hlavním sloganem Máme gastro v krvi. A to fest! Kampaň je plná vtipných a neotřelých spojení kuchařského žargonu, jež snadno pochopí každý, kdo má gastro v krvi. A to fest!

Se vstupenkami se nespálíte. Zajistěte si své místo na festivalu, předprodej vstupenek je již v plném proudu, a tak je ideální čas na zakoupení lístků. Více informací a nákup vstupenek naleznete na makroczechgastrofest.cz.

První den, pátek 4. dubna, bude patřit profesionálům z gastronomie. Ti se mohou těšit na:

· Finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2025.

· Prezentace klíčových projektů makro, Chytrý kuchař, Naděje české gastroscény, iniciativa České pole a HoReCa řešení, které ukazují cestu k efektivnějšímu provozu, kvalitnímu vzdělávání a podpoře lokálních surovin.

· Workshopy, prezentace, přednášky a networking v rámci odborné sekce Hydepark.

· Novinky a trendy v jednotlivých sekcích gastronomie (bar, víno, káva, instituce, hotel, street food a další) nad kterými převzali záštitu odborné asociace, jako partneři festivalu.

V sobotu, 5. dubna, festival otevře dveře široké veřejnosti a nabídne:

· Ochutnávky delikates, degustační porce zdarma a cooking show od českých i zahraničních šéfkuchařů.

· Prezentace českých surovin a tradic v zóně Česká restaurace.

· Zóny plné inspirace, jako je Street Food zóna, Café zóna, Bar a prémiová cukrárna.

· Osobní setkání s osobnostmi české a zahraniční gastronomie, ambasadory Zdeňkem Pohlreichem a Karlem „Kovy“ Kovářem a moderátory Markétou Hrubešovou, Pavlem Cejnarem a Lukášem Hejlíkem.

Třetí ročník festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se bude konat v pátek 4. a v sobotu 5. dubna 2025 ve čtyřech patrech O2 univerzum, představí více než dvě stovky vystavovatelů a partnerů makro ČR z České republiky a zahraničí.

Fotogalerie

Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...