Dnes je sv. Patrika. Dáte si zelené?

Profilovka
17. 03. 2025

Už od prvního březnového týdne se na čepu vybraných restaurací začal objevovat ležák se světle smaragdovými odstíny, který již tradičně značí příchod jara, oslavu svátku svatého Patrika i Velikonoc.

Zelený Patrik 11% z litovelského pivovaru bude k dostání na čepu především v moravských restauracích a pivnicích a také v pětilitrových soudcích.

Jedinečnost této čistě přírodní, nefiltrované zelené jedenáctky spočívá v unikátní kombinaci sedmi pečlivě vybraných bylin, jejichž přesný poměr je střeženým tajemstvím sládka, s exotickými podtóny v čele s citrusy a skořicí. Dokonale se hodí například k jarním specialitám z telecího, jehněčího nebo kuřecího masa. Stejně tak dobře si ji vychutnáte s velikonoční nádivkou.

 

Zelený Patrik 11%

Druh piva: ochucené pivo míchané z nefiltrovaného piva ležák

Kvašení: spodní

Alkohol: 4,6 % obj.

Vzhled a vůně: ryze přírodní pivo, jehož barvu a vůni tvoří pečlivě zvolené byliny

Chuť: přesné složení je sice naším výrobním tajemstvím, ale i vy v chuti můžete rozpoznat exotické podtóny tvořené hlavně pomeranči a citróny.

 


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...