4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 zná vítěze

Profilovka
28. 10. 2013

28. 10. 2013 - PRAHA - Vítězem 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Martin Kempf, kuchař z restaurace KOGO Golf Resort Albatross z Vysokého Újezdu. Jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Martin Kempf se soutěže zúčastnil poprvé a zvítězil v čase 3 minuty 54 sekund a získal 76 bodů. Ke svému vítězství říká: „Na soutěž jsem se nijak nepřipravoval, ale s rybami pracuji díky svému povolání velmi často. Když jsem viděl minulý ročník, říkal jsem si, že mohu být lepší.“

Druhý nejlepší byl Jan Kvasnička z Kolkovny Karlštejn, který skončil v čase 6 minut 58 vteřin a získal 70 bodů. Třetí místo vybojoval Robert Burian z Restaurantu Olivier z Českých Budějovic, který dosáhl času 6 minut 52 sekund a získal 68 bodů.

Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013 konalo.

Odborná porota hodnotila výkon 24 účastníků mistrovství z pohledu kvality filetu bez kosti a kůže (trim E*), výtěžnosti, kdy s, čistoty pracoviště a času. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.

 


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...