ŠŤASTNÁ 13 HOLBA MÍŘÍ NA VÁNOČNÍ STOLY

Profilovka
29. 11. 2017

29. 11. 2017 - Na trh přichází speciální edice vánočního piva Holba polotmavý Speciál 13. Barvou připomíná české granáty a stejně vybroušená je také jeho chuť.

Je chloubou hanušovických pivovarníků, kteří dali vznik receptuře a jsou na ni právem hrdí. Jde o skutečný originál s podpisem s podpisem hanušovického sládka. „Bez něho by u nás nebyly Vánoce a věříme, že podobně to bude i u vás. Už první vzorek mladiny v nás vyvolal slavnostní pocit, o který se s vámi rádi podělíme“, vzkazuje konzumentům  sládek pivovaru Luděk Reichl.

Speciál si dává načas a než naplní první lahve trvá na 70 dní. Právě čas hraje u piva  klíčovou roli, zejména při jeho kvašení a zrání.  Aby pivo získalo svoje přednosti, je třeba aby tyto procesy probíhaly velmi pozvolna.

03794-Holba-Vanocni-special-polotmavy_lahev.jpg

Holba polotmavý Speciál má vábivé aroma a dá se říct, že ho můžete kousat. Tak plná a dokonale vyladěná je jeho chuť, která přináší jedinečný degustační zážitek. V krásně  zaokrouhleném těle, typickém pro polotmavá piva, se skrývá až překvapivě vysoká pitelnost, vybízející k dalšímu doušku a chuťové pohárky probouzí  jemná hořkost s osobitě krátkým dozvukem.

Speciál je symbolem poctivosti a oslavou starého pivovarského řemesla a současně  poselstvím Vánoc. „Na jeho výjimečnost ukazovaly už první degustace a o to netrpělivěji čekáme na ohlasy konzumentů. Jejich uznání bude pro nás tím nejhezčím vánočním dárkem,“ říká sládek pivovaru Luděk Reichl.

Speciál  se hodí ke každé sváteční příležitosti jako doprovod pokrmů z drůbeže nebo ryb. Výborný chuťový zážitek přines rovněž  kombinace s různými druhy sýrů, pokrmy z bílé rýže nebo s tradičním vánočním cukrovím. Servíruje se při teplotě 7- 9 °C a je výborným  digestivem,  po kterém se budete cítit dobře i po tom všem hodování, které k Vánocům jednoduše  patří.

03794-Holba__sklenice__vanocni.jpg

Vánoční Holba Speciál 13 se nabízí v originálním dárkovém multipacku s vánoční grafikou. Obsahuje 7 lahví piva se sklenicí s přáním do nového roku. V restauracích a horských hospůdkách čeká na své příznivce jako čepovaný.

 

Zdroj: Mgr. Hana Matulová , PR konzultant a mluvčí pivovaru, www.holba.cz


Výběr článků
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 22. 08. 2025
Okoštujte Vizovice! Pod tímto heslem letos láká návštěvníky Vizovické Trnkobraní. Jeden z nejstarších tuzemských festivalů se mění...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 15. 08. 2025
V sobotu 6. 9. 2025 proběhne už 12. ročník Barista Cup Ostrava, který pořádá pražírna Laura Coffee. Vstup je zdarma! Barista Cup...
Autor: Redakce GastroIN
Redakce GastroIN – 14. 08. 2025
Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouc...